Ups and downs voor Standing Construct GasGas Factory Racing in MXGP Loket

Standing Construct GasGas Factory Racing heeft ups and downs gekend tijdens de vijfde ronde om het wereldkampioenschap MXGP in Loket, Tsjechië. Pauls Jonass had nog steeds wat last van zijn valpartij van een week eerder in Oss maar liet zijn goede vorm van in het begin van het seizoen ook in Loket weer zien. Echter in de eerste manche zag hij met nog een aantal ronden te gaan door een klein mechanisch probleem een zevende plaats in rook op gaan. In de tweede manche kwam hij sterk terug en na een gevecht met Shaun Simpson, die de hele manche heeft geduurd, wist hij op een zesde plaats over de finish te komen.

Brian Bogers kende een teleurstellende dag in Tsjechië en eindigde in de eerste manche op een achttiende plaats. In de tweede manche wilde hij het beter doen en pakte toen een veel betere start maar een steen beschadigde de koppeling van zijn GasGas MC450F waardoor hij noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten.

Commentaar Pauls Jonass: ‘’Het was jammer dat ik tekort sprong op de triple in de eerste manche want ik zat er goed bij en had het juiste gevoel om hoog te kunnen finishen. Door de klap schoot mijn bougie dop eraf waardoor het geen goede start van de dag was voor mij. In de tweede manche ging het veel beter. Ik pakte opnieuw een goede start en kon het hoge tempo van de leiders goed volgen. Ik finishte op een zesde plaats en dat was ok. Ik heb nog steeds behoorlijk veel last van mijn val in Oss maar ik verwacht dat ik in Lommel weer 100 procent fit ben en ik kijk er naar uit om weer terug het zand in te gaan.’’

 

Commentaar Brian Bogers: ‘’Het was moeilijk vandaag. In de eerste manche pakte ik geen geweldige start en omdat iedereen dezelfde snelheid rijdt, was het moeilijk om in te halen. Ik was er opgebrand om het in de tweede manche beter te doen. Nadat ik goed door de eerste paar ronden was gekomen en aan een opmars bezig was, beschadigde mijn koppeling door een steen. Op dit niveau moet je motor 100 procent voor elkaar zijn waardoor ik niet anders kon dan de wedstrijd te verlaten. Het is teleurstellend maar we gaan nu terug het zand in en ik kijk er naar uit om sterk terug te komen en in Lommel een goed resultaat neer te zetten zoals ik dit ook vorig weekend in Oss heb gedaan.’’

Standing Construct GasGas Factory Racing gaat zich nu voorbereiden op haar thuis Grand Prix in Lommel, welke aankomend weekend op het programma staat.

Results – 2021 FIM Motocross World Championship, Round 5

MXGP – Overall
1. Jorge Prado (KTM) 45pts
2. Antonio Cairoli (KTM) 40
3. Jeremy Seewer (Yamaha) 38
13. Pauls Jonass (GASGAS) 15
23. Brian Bogers (GASGAS) 3

MXGP – Race 1
1. Jorge Prado (KTM)
2. Tim Gajser (Honda)
3. Romain Febvre (Kawasaki)
18. Brian Bogers (GASGAS)

MXGP – Race 2
1. Antonio Cairoli (KTM)
2. Jeremy Seewer (Yamaha)
3. Jorge Prado (KTM)
6. Pauls Jonass (GASGAS)

Recent Posts

Start typing and press Enter to search